“Пътна полиция” и Главна дирекция “Национална полиция” организират специализирана акция по пътищата фокусирана върху камионите и автобусите

В България започва специализирана полицейска операция по пътищата, която има за цел да се фокусира върху товарните автомобили и автобусите на територията на цялата страна. Акцията е насочена към контрола на превозните средства с цел намаляване на нарушенията и осигуряване на по-голяма безопасност на пътя.

Операцията, организирана от “Пътна полиция” и Главна дирекция “Национална полиция”, е част от ангажиментите на България в “Роудпол” и е насочена към подобряване на безопасността на пътищата в Европа. Съвместните екипи на “Пътна полиция” ще извършат проверки на камиони и автобуси по цялата страна, които са планирани да продължат до 25 февруари.

Проверките ще се фокусират върху спазването на показателите за пътна безопасност като ограниченията на скоростта, употребата на алкохол и наркотици, времето за почивка, техническата изправност на превозните средства и претоварването. Данните от проверките ще бъдат обобщени и анализирани след приключване на операцията.

Най-честите нарушения, откривани при проверките, включват неспазване на скоростните ограничения, неползване на коланите за безопасност, нередовност на документите и техническа неизправност на превозните средства. Ще бъде акцентирано върху проверките на тези видове нарушения, включително чрез използване на технически средства.

Leave a Comment