При Русе започва ремонт на Дунав мост, който ще продължи две години

Основният ремонт на Дунав мост при Русе започва на 10 юли 2024 г. и ще продължи около 2 години. Изпълнителят на ремонта е задължен да извършва строителните работи без да затваря моста и да спира движението.

Ремонтът ще се провежда всеки ден по 10-12 часа, като автомобилите и камионите ще могат да преминават поетапно в лентата, в която не се работи. Строителните дейности ще се извършват в 6 етапа, като в първите две се фокусират върху естакадата на българска територия. По време на ремонта, обаче, около 400 метра ще бъдат затворени, като първо ще бъде ограничено движението в посока България, следвано от ограничение в посока Румъния.

Прогнозният срок за завършване на дейностите в този участък е около 4,5 месеца за всяка лента. Дунав мост играе важна роля за свързването на България и Румъния и е част от европейския транспортен коридор № 9.

Ремонтните работи са необходими и ще бъдат извършени с високо ниво на професионализъм. Регулирането на трафика ще бъде организирано с адаптивна светофарна система, която ще бъде премествана в зависимости от работите.

Преди започването на строителството, АПИ е направила многобройни анализи и е взела мерки, за да минимизира затрудненията в движението по време на активния туристически сезон. Дунав мост е не само транспортно съоръжение, но и символ на приятелство между Русия и Гюргево, България и Румъния.

#турция #turkey #българия #bulgaria #групажни превози #комплектни превози #grupazhni prevozi #komplektni prevozi  #логистика #logistika #спедиция #spedicia #внос-износ #vnos-iznos #регулярна групажна линия #reguliarna grupazhna linia

Leave a Comment