През деветте дни за Рамазан Байрам в Турция пътуването по магистралите и мостовете ще бъде безплатно

 

В Турция се подготвят за дългата 9-дневна ваканция, посветена на светия мюсюлмански празник Рамазан Байрам. Събитието ще се отбележи от 9 до 12 април, с добавени уикенди преди и след празника, които удължават ваканцията до 9 дни.

Президентът Реджеп Тайип Ердоган е издал указ, че през целия период на ваканцията движението на МПС-та по магистралите и мостовете ще бъде безплатно, включително и преминаването през мостовете над Босфора и Чанаккале.

Очаква се интензивно движение от близо 30-35 милиона души по време на празника, затова са взети допълнителни мерки за контрол на трафика и автобусните превози. Превозниците ще бъдат подложени на контрол за отчитане на цените на билетите.

За гражданите на големите градове, вкл. Истанбул, Анкара, Измир и Бурса, пътуването в автобусите, метробусите и метролиниите ще бъде безплатно от сряда до петък по време на Рамазан Байрам. Също така ще има безплатен превоз по електрическата жп линия Мармарай, свързваща европейския и азиатския бряг на Истанбул.

Процедурите за влизане в Гърция се улесняват за турски граждани, които ще могат да посещават 10 гръцки острова за 7 дни с ограничена виза. Очаква се туристите да насядат на фериботи към гръцките острови и към традиционните морски курорти в Турция. Част от туристите пътуват и към България.

#турция #turkey #българия #bulgaria #групажни и комплектни превози #grupazhni I komplektni prevozi #логистика #logistika #спедиция #spedicia #внос-износ #vnos-iznos #регулярна групажна линия #reguliarna grupazhna linia

Leave a Comment