В Гърция предстои двойно повишение на глобите, а в Атина нови камери ще следят за пътни нарушения

Министерството на транспорта в Гърция вече е поставило 4000 нови камери за контрол на движението по пътищата. В Атина вече функционират първите такива камери, които записват регистрационните номера на автомобилите и следят скоростта им.

Камерите работят без прекъсване, връзката им е с центъра на Пътна полиция и контролът на движението се извършва денем и нощем, дори с помощта на дронове. Глобите за нарушения ще се увеличат значително.

Превишаването на скоростта с 20 км/час вече ще ви струва 40 евро, докато превишаването с повече от 20 км/час ще ви наказва с 100 евро. Глобите за тези нарушения скоро ще се удвоят.

Също така се обсъжда въвеждане на ограничения на скоростта в градовете до 30 км/час, с изключение на главните артерии, където такива ограничения не могат да бъдат приложени. На магистралния път глобите за превишаване на скоростта вече са 350 евро.

#турция #turkey #българия #bulgaria #групажни превози #комплектни превози #grupazhni prevozi #komplektni prevozi  #логистика #logistika #спедиция #spedicia #внос-износ #vnos-iznos #регулярна групажна линия #reguliarna grupazhna linia

Leave a Comment